Het creëren van chat- en speechbots met NovuDialog!

het creëren van chat- en speechbots met NovuDialog

Als Novusoft “the dialog specialist” vinden we het belangrijk dat we met NovuDialog actief zijn in nieuwe kanalen als chat- en speechbots. We zijn er dan ook trots op dat we op dit gebied de afgelopen tijd flinke stappen hebben kunnen zetten. Met ons NovuDialog platform kunnen we nu een chat en/of speech dialog creëren.

Chat- en speechbots als nieuwe kanalen

Veel organisaties zetten flink in op de kanalen chat- en speechbot. Dit omdat deze nieuwe kanalen, organisaties en klanten veel voordelen kunnen opleveren. Zo is een bot 24/7 bereikbaar om snel te reageren op vragen. Ook zijn er alleen voor ingewikkelde vragen nog “echte mensen” nodig. Dit komt de operationele efficiëntie ten goede.

In een chat- of speechbot is geen medewerker van een organisatie maar een robot de gesprekspartner. Een bot kan zelf een vraag stellen en reageren door vervolgvragen te stellen. Ook is interpretatie van een open vraag mogelijk.
Betekent dit in de praktijk dat er helemaal geen mensen meer aan te pas komen? Nee, vaak zijn er bepaalde vragen waar een bot nog geen antwoord op heeft. In dat geval kan de bot je doorsturen naar een “echte” medewerker.

Chatbot dialogs integreren in NovuDialog

Het NovuDialog platform beschikt over veel functionaliteiten die hergebruikt kunnen worden om een chatbot dialog te faciliteren. Denk hierbij aan:

Het is ons inmiddels gelukt om chatdefinities in het NovuDialog platform te integreren waarbij er hergebruik van bovenstaande faciliteiten mogelijk is!
De chatbot vraagt dezelfde data uit als in het webformulier waarna er, net zoals bij het webformulier, een e-mail wordt gestuurd met een samenvatting van de ingevulde gegevens en de gegevens kunnen worden opgeslagen in een backoffice systeem. Ook kunnen er in de chatbot specifieke server-commands worden aangeroepen om zo informatie uit een externe service op te halen en te tonen aan de gebruiker in de chat.

Van chatbot naar vóóringevuld webformulier

Vaak is het wenselijk dat de klantenreis, die gestart is in een chatbot, wordt afgerond via een ander kanaal. Dit kan door de klant vanuit de bot, direct of via een e-mail met een link, door te sturen naar een vóóringevuld webformulier.
Een voorbeeld is een online verzekering waar op basis van enkele vragen een voorstel kan worden gemaakt. Het invullen van een volledige aanvraag kan via een multi-step webformulier, ook wel een sales funnel genoemd. Bij zo’n soort formulier kunnen bijvoorbeeld de premiebepalende gegevens worden uitgevraagd in een chatbot, waarna de chatbot de klant doorverwijst naar het sales funnel formulier waarin deze gegevens al vóóringevuld zijn en de resterende vragen worden gesteld.

Van chatbot naar speechbot

Speechbots brengen meer uitdagingen met zich mee in vergelijking tot chatbots. Zo is het implementeren van een goed werkende speechbot ingewikkelder omdat er bijvoorbeeld rekening gehouden moet worden met emotie en met spreektaal. Interactie specialisten zullen hier een oplossing en invulling voor moeten vinden.

Als specialist in de techniek zijn wij druk bezig met het geschikt maken van ons NovuDialog platform voor integratie van formulieren in speechbots. Onlangs bereikten we een mijlpijl door voor het eerst een formulier, gemaakt met NovuDialog, via Google voice assistant te doorlopen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op of vraag hieronder een demo aan.

NovuDialog demo